Agenții economici cu consum sporit de gaze naturale pot depune cereri pentru compensații

  • 29 Martie 2022 13:21
Agenții economici cu consum sporit de gaze naturale pot depune cereri pentru compensații

Agenții economici cu un consum sporit de gaze naturale în procesul de producție pot deja beneficia de compensații din partea statului, pentru perioada ianuarie – martie 2022. Aceștia trebuie să depună o cerere prin intermediul Ghișeului unic de raportare electronică, transmite IPN.

Deputatul PAS, Radu Marian, precizează pe pagina sa de Facebook că  compensația va constitui 100% din diferența în urma majorării prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale, dar nu mai mult de 1,5 milioane lei per consumator. Din suma compensată se va exclude compensarea pentru primii 500 m3 consumați lunar pentru care a fost efectuată compensarea direct în factură.

Compensațiile vor fi oferite consumatorilor non-casnici care procură de la furnizorii de gaze naturale și ale căror plăți pentru gazele naturale, fără TVA, consumate lunar, reprezintă cel puțin 5% din volumul de vânzări din luna respectivă.

Pot solicita compensații agenți economici care cultivă legume și pepeni, rădăcinoase și tuberculi, cei care cresc păsări, prelucrează și conservă fructe și legume. Cei care fabrică produse lactate și brânzeturi, produse de morărit, produse din amidon. Cei care fabrică pâine, prăjituri și produs proaspete de patiserie. De asemenea, pot aplica pentru compensații producătorii de hrană pentru animale, cei care fabrică covoare și mochete, articole de îmbrăcăminte, cu excepția articolelor din blană. Cei care fabrică articolele de îmbrăcăminte prin tricotare sau croșetare. Care fabrică articolele de voiaj și marochinărie etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
0,24
Cer senin
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău