Agenția Spațială Europeană vrea să angajeze noi astronauți și mizează pe principiul diversității

  • 16 Februarie 2021 18:55
Agenția Spațială Europeană vrea să angajeze noi astronauți și mizează pe principiul diversității

Agenția Spațială Europeană (ESA) dorește să angajeze noi astronauți, care vor putea să își depună candidaturile începând din data de 31 martie, și se concentrează pe principiul diversității în alcătuirea viitoarelor echipaje, a declarat marți directorul său general, citat de DPA.

"A sosit timpul să căutăm noi astronauți și sunt convins că îi vom găsi pe cei mai buni", a declarat directorul general al ESA, Jan Worner, într-o conferință de presă.

"Diversitatea este un atu", a mai spus Jan Worner, adăugând că această calitate "va îmbogăți" echipajele de astronauți europeni. ESA le îndeamnă în special pe femei să aplice pentru aceste poziții.

ESA caută între patru și șase astronauți de carieră, care vor primi poziții de angajați permanenți și care vor fi distribuiți în cadrul unor misiuni spațiale.

Agenția dorește să angajeze, de asemenea, până la 20 de bărbați și de femei în calitate de "rezerve", iar aceste persoane vor fi selectate pentru o serie de misiuni specifice.

Totodată, ESA dorește să includă și un astronaut cu dizabilități fizice în echipa sa de "rezerve", în cadrul unui program intitulat "Parastronaut". Agenția analizează în această perioadă condițiile în care un astfel de candidat ar putea să zboare în spațiu și să lucreze la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este ziua de 28 mai. Candidații vor fi supuși unui proces de selecție în șase etape, care va fi finalizat în octombrie 2022.

Candidații sunt rugați să trimită un Curriculum Vitae, o scrisoare de intenție și un certificat medical. Ei trebuie să dețină o diplomă de masterat în științe sau medicină și să aibă o experiență profesională de câțiva ani.

Este pentru prima dată după o pauză de peste un deceniu când ESA a anunțat că dorește să angajeze noi astronauți. Astronautul german Alexander Gerst a declarat pe Twitter că această inițiativă reprezintă "o ocazie unică în viață".

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău