Agenția Servicii Publice digitalizează arhiva cadastrală la nivel național

  • 25 Octombrie 2022 12:45
Agenția Servicii Publice digitalizează arhiva cadastrală la nivel național

 Agenția Servicii Publice (ASP) digitalizează arhiva cadastrală la nivel național. În urma acțiunii, peste 72 de milioane de pagini vor fi disponibile și în format digital, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASP, din numărul total de pagini, 47% au fost deja scanate și verificate. Astfel, subdiviziunile cadastrale teritoriale din orașele Ialoveni, Ocnița, Briceni, Dondușeni, Edineț, Soroca, Florești, Anenii Noi, Drochia și Sângerei operează deja cu informația în format digital. Volumul rămas urmează a fi procesat în anul viitor, scrie sursa citată.

Conform instituției, conversia documentației este o condiție esențială pentru eliminarea divizării teritoriale a sistemului cadastral. Aceasta creează oportunități pentru servicii noi și transparența informației din cadastru. În așa mod are loc fluidizarea proceselor de lucru prin accesul instant la documente, iar dublarea formatului asigură protejarea integrității documentelor și sporește nivelul de siguranță a acestora.

Digitalizarea arhivei cadastrale este realizată în cadrul Proiectului de înregistrare și evaluare funciară, finanțat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare și implementat de Agenția Servicii Publice în perioada 2019-2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora exactă * Știri
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău