Agenția Proprietății Publice propune o nouă formulă de PRIVATIZARE

  • 17 Septembrie 2017 16:54
Agenția Proprietății Publice propune o nouă formulă de PRIVATIZARE

Agenția Proprietății Publice (APP) propune o nouă modalitatea de privatizare a bunurilor proprietate publică. Potrivit unui Proiect de Hotărâre de Guvern e vorba despre un sanatoriu, o societate pe acțiuni și o întreprindere de stat: S.A. „Uzina de mașini de salubritate din Fălești", Sanatoriul „Sănătate" (Ucraina) și Î.S. „Pita Service” din Basarabeasca.

Documentul stabilește Regulamentul cu privire la privatizarea bunurilor proprietate publică fără anunțul prețului inițial, precum și lista bunurilor respective, trei la număr.

Deși Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice stipulează expres situațiile de expunere la privatizare a bunurilor publice fără anunțarea prețului inițial, autorul nu argumentează criteriul de bază care servește drept motiv de inițiere a unei astfel de privatizări, arată o analiză a portalului mold-street.com.

Este interesant și faptul că Regulamentul propus în proiect poate crea un precedent în abordarea privatizărilor fără anunțarea prețului inițial.

În cadrul celor două runde de privatizare din acest an, statul a scos la mezat vânzare 47 de bunuri  proprietate publică de stat, inclusiv 21 de pachete de acțiuni la licitații pe piața reglementată, 13 bunuri la concurs comercial, 11 bunuri la licitație cu strigare și două bunuri la concurs investițional. Valoarea acestor active era estimată la 1,3 miliarde de lei.  Statul a reușit să vândă însă doar nouă bunuri la un preț de 121 milioane lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău