Agenția Proprietății Publice nu renunță la procesul cu Avia Invest și îi cheamă în judecată

  • 27 Mai 2020 13:37
Agenția Proprietății Publice nu renunță la procesul cu Avia Invest și îi cheamă în judecată

Agenția Proprietății Publice cheamă în instanță Avia Invest, cerând încasarea penalităților și daunelor pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale prevăzute pe direcții investiționale. Cererea este pusă pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

Într-un comunicat de presă APP menționează că, în perioada primei etape investiționale, concesionarul activelor Aeroportului Internațional Chișinău, „Avia Invest”, nu și-a onorat integral obligațiile prevăzute de contractul de concesiune. Mai exact, pentru unele din direcțiile investiționale, „Avia Invest” a executat lucrări concesionale cu 8,8 milioane de euro mai puțin decît este prevăzut în Programul investițional.

Din acest motiv, la recomandările Comisiei de monitorizare a concesiunii, Agenția Proprietății Publice a expediat, în februarie anul curent, la adresa „Avia Invest” o notificare prin care a solicitat achitarea daunelor, care la acel moment erau de 500 de mii de euro. La data de 14 februarie, „Avia Invest” a refuzat să satisfacă pretențiile înaintate de Agenție, se menționează în comunicat, transmite IPN.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău