Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale are un nou șef

  • 14 Iulie 2017 17:39
Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale are un nou șef

Agenția pentru recuperarea bunurilor infracționale (ARBI) are șef. Acesta a primit din partea comisiei cele mai înalte calificative la ambele probe, astfel câștigând concursul.

Noul conducător al ARBI este Otilia Nicolai, ofițer de urmărire penală din cadrul Centrului Național Anticorupție, cu o activitate în domeniu de 14 ani. După finalizarea tuturor procedurilor, noul șef urmează să-și formeze echipa, din care vor face parte ofițeri de urmărire penală, experți și specialiști în domeniile contabilitate și audit, ofițeri de investigații speciale, specialiști în alte domenii necesare în vederea realizării atribuțiilor instituției. Astfel, ARBI va efectua investigații financiare paralele, va evalua și administra bunurile infracționale indisponibilizate, va ține evidența acestora și va negocia repatrierea valorii lor.

Amintim că, inițial, trei persoane s-au înscris la concursul pentru ocuparea funcției de șef al ARBI. După proba scrisă, unul dintre candidați a fost exclus, alți doi fiind promovați pentru a doua etapă - interviul. Astăzi, Vasile Harea, polițist de meserie și Otilia Nicolai, ofițer de urmărire penală din cadrul CNA au prezentat viziunile lor asupra activității noii agenții și au răspuns la întrebările comisiei. Urmare notelor, puse de membrii comisiei de concurs, cea mai înaltă medie a fost obținută de Otilia Nicolai. Celălalt concurent a fost inclus în rezerva de cadre a CNA pentru alte funcții.

Menționăm că, Comisia de concurs a fost formată din 9 membri, printre care reprezentanți ai societății civile, mediului academic, experți independenți, procurori anticorupție și reprezentanți ai CNA. Subiectele pentru proba scrisă au fost formulate de comisie cu o oră înainte de începerea examenului, iar spețele au fost scrise de către experți din Statele Unite. Lucrările au fost verificate de evaluatori, numele candidaților fiind secretizate. Observatorii au concluzionat că desfășurarea concursului a avut loc fără încălcări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău