Agenția Moldsilva și USM au semnat un acord de colaborare

  • 17 Iunie 2022 10:04
Agenția Moldsilva și USM au semnat un acord de colaborare

Agenția „Moldsilva” și Universitatea de Stat din Moldova (USM) au semnat ieri un Acord de colaborare. Documentul prevede consolidarea parteneriatului dintre cele două instituții și resetarea relațiilor dintre părțile implicate în contextul valorificării ariilor naturale protejate, transmite MOLDPRES.

Totodată, Universitatea de Stat a organizat o masă rotundă privind valorificarea ariilor naturale protejate din Republica Moldova. Evenimentul a avut loc în incinta centrului MEDIACOR, cu suportul US Forest Service International Programs din SUA, scrie MOLDPRES.

Rectorul USM, Igor Șarov, a remarcat importanța colaborării cu entitățile statului în realizarea unor activități cu impact educațional și social. La rândul lor, participanții din SUA, inclusiv de la Forest Service International Programs, și-au manifestat deschiderea în constituirea unui parteneriat durabil între instituțiile abilitate din cele două țări.

Un alt moment relevant a constituit prezentarea conceptului de revitalizare a Laboratorului Metrologia Mediului Ambiant și Astronomie al USM din comuna Lozova ( Strășeni), Rezervația „Codrii” și de creare a unui centru multifuncțional de cunoaștere a naturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Tue
7
Wed
7
Thu
6
Fri
4
Sat
6
Arhivă Radio Chișinău