Agenția Medicamentului din Franța respinge autorizarea utilizării Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

  • 02 Aprilie 2021 09:21
Agenția Medicamentului din Franța respinge autorizarea utilizării Ivermectinei pentru tratarea COVID-19

Agenția Medicamentului din Franța (ANSM) a respins o cerere de autorizare temporară pentru utilizarea Ivermectinei, un medicament antiparazitar, pentru tratarea sau prevenirea COVID-19, relatează AFP.

Agenția sanitară, care și-a publicat joi decizia, a fost sesizată în legătură cu această chestiune de Jean-Charles Teissedre, reprezentantul unei asociații și a unor profesioniști din domeniul sănătății.

"Pe baza datelor disponibile până în prezent, nu putem răspunde favorabil" la această cerere de autorizare temporară", notează ANSM.

Analiza datelor publicate, "ca urmare a limitărilor lor metodologice, nu face posibilă susținerea unui beneficiu clinic al Ivermectinei, indiferent de contextul său de utilizare, în tratamentul curativ sau în prevenirea bolii COVID-19".

Cu toate acestea, ANSM subliniază "necesitatea efectuării unor ample studii clinice", riguroase din punct de vedere științific, "în vederea concluzionării posibilei sale utilizări în contextul bolii COVID-19".

Ivermectina, un medicament antiparazitar frecvent folosit, face obiectul unei intense campanii de promovare pe rețelele de socializare.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și OMS au recomandat pe 22 martie și, respectiv, 31 martie "a nu se utiliza" Ivermectina în cazul pacienților diagnosticați cu COVID-19, cu excepția studiilor clinice. Un aviz a fost emis în acest sens în Franța, pe 27 februarie, de Înaltul Consiliu de Sănătate Publică (HCSP).

Cu toate acestea, EMA a menționat în comunicatul său că Cehia și Slovacia au permis utilizarea temporară a Ivermectinei pentru COVID-19 în cadrul legislației lor naționale.

ANSM a precizat că își va putea revizui poziția de îndată ce rezultatele studiilor clinice și-ar modifica constatările stabilite până în prezent. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău