Agenția Medicamentului din Africa de Sud a aprobat administrarea vaccinului Pfizer la copiii peste 12 ani

  • 11 Septembrie 2021 18:42
Agenția Medicamentului din Africa de Sud a aprobat administrarea vaccinului Pfizer la copiii peste 12 ani

Agenția Medicamentului din Africa de Sud (SAHPRA) a aprobat administrarea vaccinului anti-COVID-19 produs de Pfizer la copiii începând cu vârsta de 12 ani, permițând astfel guvernului să ofere adolescenților imunizare împotriva noului coronavirus, relatează Reuters, citat de AGERPRES.

Autoritatea sud-africană a declarat că decizia a fost luată după o revizuire a informațiilor actualizate privind siguranța și eficacitatea vaccinului transmise în luna martie a acestui an.

După un început greoi, campania de vaccinare din Africa de Sud s-a intensificat în ultimele luni, cu o cantitate mare de vaccinuri asigurate și puțin peste 12% din cei peste 60 de milioane de locuitori vaccinați.

Africa de Sud are o populație mare de tineri, cu circa 28% dintre locuitori cu vârsta sub 15 ani.

Țări din întreaga lume iau în calcul în prezent administrarea de vaccinuri copiilor, în timp ce alte companii farmaceutice, inclusiv Moderna, încearcă să obțină undă vede pentru utilizarea serului său anti-COVID la adolescenți. Pfizer, al cărui vaccin anti-COVID-19 este deja administrat adolescenților, a început testarea vaccinului pe copii mai mici. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău