Agenția Europeană a Medicamentului a început analizarea medicamentului Regdanvimab împotriva COVID-19

  • 25 Februarie 2021 09:55
Agenția Europeană a Medicamentului a început analizarea medicamentului Regdanvimab împotriva COVID-19

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a început miercuri analizarea în timp real a datelor privind Regdanvimab, un medicament pentru tratarea COVID-19 cu anticorpi monoclonali, dezvoltat de compania farmaceutică sud-coreeană Celltrion, relatează EFE și Agerpres.

Potrivit EMA, decizia de a lansa procesul de "revizuire continuă" se bazează pe rezultatele preliminare ale unui studiu în curs care analizează capacitatea medicamentului de a trata boala provocată de coronavirus, deși acest pas nu presupune ca agenția europeană de evaluare să emită o concluzie asupra beneficiilor și a riscurilor medicamentului.
 
Experții EMA nu au evaluat ansamblul datelor complete, astfel încât este prea curând pentru a emite concluzii privind siguranța, eficiența și calitatea acestui medicament pentru a autoriza comercializarea sa în Uniunea Europeană (UE).
 
Regdanvimab este un anticorp monoclonal ce permite reducerea capacității virusului de a ajunge la celulele din corp, reducând necesitatea de spitalizare la pacienții cu COVID-19.
 
Regdanvimab se alătură altui tratament aflat în evaluare în timp real de EMA - REGN-COV2 - o combinație de anticorpi monoclonali dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron și care reduce cantitatea de virus din sânge (încărcătura virală) la pacienții spitalizați.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău