Agenția de Mediu a stabilit zonele și perioadele în care va fi interzis pescuitul în anul 2024

  • 04 Aprilie 14:16
Agenția de Mediu a stabilit zonele și perioadele în care va fi interzis pescuitul în anul 2024

Agenția de Mediu a stabilit perioadele și zonele de prohibiție a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale în anul curent, potrivit la MOLDPRES.

Astfel, perioada de prohibiție generală pentru anul 2024 a fost stabilită în intervalul 8 aprilie – 30 iunie. Respectiv, se interzice pescuitul timp de 60 de zile de zile consecutiv, în perioada 8 aprilie - 7 iunie inclusiv, de la intersecția râului Prut cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina, până la satul Tețcani, în lacul de acumulare Costești-Stânca și în râul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costești-Stânca până la satul Giurgiulești.

Timp de 68 de zile de zile consecutiv, în perioada 8 aprilie - 14 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea până la orașul Camenca, în lacul de acumulare Dubăsari, în fluviul Nistru în sectoarele de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca (km 28) și în brațul Turunciuc, în lacul Cahul.

De asemenea, se interzice pescuitul timp de 84 de zile de zile consecutiv, în perioada 8 aprilie -  30 iunie inclusiv, pe râurile Ciorna, Răut, Ichel, Bâc și Botna, afluenți ai fluviului Nistru; pe râurile Larga, Vilia, Lopatnic, Racovăț, Ciuhur, Camenca, Gârla Mare, Delia, Nârnova, Lăpușna, Sarata, Tigheci, afluenți ai râului Prut; în bălțile Manta, și pe râurile Cogâlnic, Cahul, Ialpug, cu excepția obiectivelor acvatice artificiale construite pe ele.

Totodată, în perioada 8 aprilie - 30 iunie 2024, pescuitul este interzis și în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activități în domeniul pisciculturii, cu excepția măsurilor tehnologice piscicole.

În obiectivele acvatice piscicole naturale este interzis, în cursul anului, pescuitul speciilor incluse în Cartea Roșie a Republicii Moldova și a morunașului în bazinul fluviului Nistru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău