Agentia Americană de Aviație a cerut Boeing modificarea programului informatic și a manualelor de instruire a piloților

  • 12 Martie 2019 12:00
Agentia Americană de Aviație a cerut Boeing modificarea programului informatic și a manualelor de instruire a piloților

Agenția care reglementează transportul aerian în Statele Unite a cerut companiei Boeing să modifice de urgență programul informatic și manualele de instruire a piloților pentru modele MAX, după catastrofa de duminică din Etiopia soldată cu 157 de morți.

Este a doua oară în mai puțin de cinci luni, când se prăbușește un astfel de aparat, de producție recentă. 
Agentia Americană de Aviație, FAA, a spus că va lua și alte măsuri dacă vor fi identificate probleme de securitate, dar s-a abținut să blocheze la sol acest tip de avion, deși măsura a fost adoptată de mai multe companii aeriene, în special din China și Indonezia.

Potrivit Reuters, fabricantul Boeing care a pierdut ieri peste 5% din valoare la Bursa din New York, riscă un proces de despăgubire a rudelor victimelor dacă ancheta va descoperi defecțiuni tehnice. După ce primul aparat Boeing MAX s-a prăbușit în octombrie, în Indonezia, cu 189 de persoane la bord, comunitatea aeronautică a pus la îndoială un nou sistem instalat menit să combată pierderea de portanță. Experții France Press notează că seria Max este esențială pentru Boeing în următorul deceniu, reprezentând 64% din producția totală. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău