Agenți secreți venezueleni l-au arestat pe șeful de cabinet al lui Juan Guaido

  • 21 Martie 2019 16:50
Agenți secreți venezueleni l-au arestat pe șeful de cabinet al lui Juan Guaido

Agenți secreți venezueleni l-au reținut pe Roberto Marrero, șeful de cabinet al liderului opoziției de la Caracas, Juan Guaido, au anunțat joi doi parlamentari din Venezuela, citați Reuters.

„Astăzi, Roberto Marrero a fost răpit de SEBIN", a declarat parlamentarul Sergio Vergara, reprezentant al opoziției, referindu-se într-un comentariu difuzat prin Instagram la Serviciul de Informații Bolivarian al Venezuelei. Reședința lui Vergara a fost percheziționată în aceeași zi, anterior anunțului despre asistentul lui Guaido.

„E clar că dictatura continuă să răpească cetățeni", a apreciat un alt parlamentar din opoziție, Franklyn Duarte, într-o înregistrare video distribuită de biroul de presă al lui Guaido. Și reședința lui Duarte a fost luată cu asalt de agenți.

Ministerul venezuelean al informațiilor nu a răspuns imediat unei solicitări a Reuters de a comenta evenimentele.

Juan Guaido s-a autoproclamat președinte interimar al Venezuelei în ianuarie, invocând prevederi constituționale pentru a-l înlocui în funcția de șef al statului pe Nicolas Maduro, pe motiv că acesta a fost reales în 2018 prin fraudă. Arestarea lui Marrero constituie, după aprecierea Reuters, un indiciu privind intenția regimului Maduro de a reprima opoziția.

sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău