Agent secret, găsit mort într-o cameră de hotel din Paris

  • 10 Mai 2019 15:28
Agent secret, găsit mort într-o cameră de hotel din Paris

Autoritățile din Franța au deschis o anchetă după ce trupul neînsuflețit al unui agent secret a fost descoperit într-o cameră de hotel din Paris, potrivit Digi24.ro.

 Bărbatul a fost găsit luni, iar legiștii au observat și o rană sângerândă pe bărbia acestuia. 

Bărbatul, identificat doar drept Massimo I, făcea lucra pentru serviciile de inteligență italiene, mai scrie sursa citată

Revista franceză Le Point a scris că polițiștii au găsit în seiful camerei de hotel o „cheie” criptată de securitate. AFP, citată de Newsweek, scrie că în seif se mai aflau și documente clasificate, alături de mai multe stick-uri USB, 2.239 de dolari și 20 de euro.

Potrivit Ambasadei Italiei în Paris, agentul secret în vârstă de 50 de ani a murit de cauze naturale. Iar rana de pe bărbie s-ar fi produs după ce bărbatul s-a prăbușit pe podea.

Surse care și-au dorit să rămână anonime au confirmat pentru AFP că Massimo I era un funcționar cu grad înalt în serviciile secrete italiene. Potrivit unei cărți de vizită găsită asupra lui, bărbatul lucra pentru președinția consiliului italian de miniștri, condus de premierul Giuseppe Conte.

Agentul secret a fost descoperit mort după ce serviciile de urgență au fost chemate în camera lui, luni dimineața. La ora 1.30 AM, pompierii au încercat fără succes să-l resusciteze.

Massimo I s-a cazat în camera de hotel din districtul Montmartre din Paris în data de 3 mai.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău