Agenda de reforme a Legislativului, discutată de Igor Grosu cu membri ai Parlamentului European

  • 23 Februarie 2023 08:19
Agenda de reforme a Legislativului, discutată de Igor Grosu cu membri ai Parlamentului European

Despre agenda parlamentară de reforme și parcursul european al țării noastre, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu un grup de deputați, membri ai Comisiei pentru comerț internațional (INTA) și ai Comisiei pentru bugete (BUDG) din cadrul Parlamentului European, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Șeful Legislativului a declarat că eforturile autorităților sunt concentrare pe punerea în aplicare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, formulate în contextul acordării statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. De asemenea, toate instituțiile implicate lucrează la cele 33 de capitole din acquis-ul comunitar.

„Parlamentul de la Chișinău este determinat să ducă toate reformele până la capăt, cum ar fi reforma justiției, lupta cu corupția, combaterea știrilor false, îmbunătățirea mediului de afaceri”, a spus președintele Parlamentului în cadrul discuțiilor. 

Totodată, au fost aduse mulțumiri europarlamentarilor pentru sprijinul necondiționat oferit în mod special în ultimii doi ani. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că țara noastră și autoritățile sunt recunoscătoare tuturor pentru solidaritatea și sprijinul concret acordat moldovenilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău