Africa de Sud va începe vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenții cu vârste de peste 12 ani

  • 15 Octombrie 2021 15:42
Africa de Sud va începe vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenții cu vârste de peste 12 ani

Africa de Sud va începe vaccinarea împotriva COVID-19 pentru adolescenții cu vârste de peste 12 ani săptămâna viitoare și va oferi doze de supra-rapel persoanelor care prezintă probleme de imunitate, a anunțat vineri Ministerul Sănătății din această țară, citat de AFP.

"Suntem pregătiți să deschidem campania de vaccinare pentru tinerii din grupa de vârstă 12-17 ani, care se află în majoritatea lor în ciclul educațional secundar", a anunțat ministrul sud-african al Sănătății, Joe Phaahla, într-o conferință de presă.

Conform legislației sud-africane, copiii cu vârste de peste 12 ani vor putea fi vaccinați doar în baza propriului consimțământ, fără să aibă nevoie de permisiunea părinților.

Începând de miercuri, adolescenții sud-africani vor putea să primească o primă doză a vaccinului Pfizer-BioNTech, cea de-a doua doză fiind prevăzută după un studiu aprofundat al eventualelor efecte secundare, a precizat ministrul Joe Phaahla.

Peste o treime din totalul adulților din Africa de Sud, țara cel mai grav afectată de pandemia de COVID-19 pe continentul african, au primit cel puțin o doză a unui vaccin dezvoltat împotriva noului coronavirus.

De asemenea, Africa de Sud a implementat un sistem de eliberare a certificatelor digitale ce atestă vaccinarea, necesare pentru a participa la reuniuni publice în masă, în special la evenimente sportive.

În ceea ce privește persoanele care prezintă probleme de imunitate, ministrul Joe Phaahla a precizat că acești rezidenți vor putea să primească doze de supra-rapel, însă doar în baza unor recomandări medicale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău