Africa de Sud | 32 de morți în urma violențelor și jafurilor din ultimele zile

  • 13 Iulie 2021 13:21
Africa de Sud | 32 de morți în urma violențelor și jafurilor din ultimele zile

Bilanțul violențelor și jafurilor care au loc în Africa de Sud de câteva zile a crescut la 32 de morți, odată cu anunțul altor 22 de decese marți dimineață de către prim-ministrul provinciei Kwazulu-Natal (KZN, est), informează France Presse, potrivit Agerpres.

Bilanțul în provincia unde au început vineri violențele a crescut la 26 de morți, a anunțat Sihle Zikalala într-o conferință de presă.

La aceasta trebuie adăugați cei șase morți din zona metropolitană Johannesburg confirmați luni seară de președintele Cyril Ramaphosa.

Zikalala a menționat în special faptul că mai multe dintre aceste decese au avut loc în timpul "busculadelor în acest context de revolte", fără a specifica locul.

Primele incidente, cu drumuri blocate și camioane incendiate, au avut loc vineri, a doua zi după ce fostul președinte Jacob Zuma a fost încarcerat, fiind condamnat la închisoare pentru sfidarea justiției.

Violențele, jafurile și incendiile s-au extins apoi în weekend în zona metropolitană Johannesburg, capitala economică a țării.

Incidentele au continuat în noaptea de luni spre marți, în special în Soweto, la vest de Johannesburg. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău