Afinele previn apariția cancerului și diabetului
-
30 Iunie 2016 14:30
Afinele previn apariția cancerului și diabetului, indică rezultatele unui studiu recent.
Afinele previn depunerea de grăsime la nivelul abdomenului, scad nivelul de colesterol și de zahăr din sânge și, prin urmare, previn bolile cardiovasculare și diabetul, susțin oamenii de știință de la Universitatea din Michigan.
Oamenii de știință explică faptul că proprietățile benefice ale afinelor se datorează fitochimicalelor - antioxidanți naturali antocianine care dau fructelor și legumelor culorile roșu, purpuriu și albastru închis.
Mai mult decât atât, ele normalizează nivelul de zahăr din sânge și astfel îmbunătățesc procesul de absorbție a insulinei, prin prelucrarea zahărului în energie. Acum câțiva ani, oamenii de știință americani au declarat că dețin suficiente date, care arată că antocianinele pot proteja de cancer, deoarece încetinesc în mod semnificativ creșterea celulelor canceroase și chiar în unele cazuri, se remarcă o distrugere a acestora cu până la 20%.
"Pigmentul antocianinelor, conținute în ridichea neagră și morcov este chiar mai eficient, încetinind creșterea celulelor canceroase cu 50-80%, iar substanțele colorante derivate din fructele aronia distrug o cincime din celulele canceroase, fără a le afecta pe cele sănătoase", amintește articolul publicat în cel mai recent număr al revistei "American Journal of Public Health".