Afganistanul acceptă deschiderea unui birou politic al talibanilor în Qatar

  • 26 Iunie 2013 11:34
Afganistanul acceptă deschiderea unui birou politic al talibanilor în Qatar

Președintele Afganistanului, Hamid Karzai, a acceptat în cele din urmã deschiderea unui birou politic al talibanilor în Qatar, pânã în prezent el opunându-se acestui demers, a anunțat Casa Albã, care a precizat cã președintele Barack Obama a reușit sã se înțeleagã cu liderul afgan pe acest subiect, transmite Agerpres.Într-o…

Președintele Afganistanului, Hamid Karzai, a acceptat în cele din urmã deschiderea unui birou politic al talibanilor în Qatar, pânã în prezent el opunându-se acestui demers, a anunțat Casa Albã, care a precizat cã președintele Barack Obama a reușit sã se înțeleagã cu liderul afgan pe acest subiect, transmite Agerpres.

Într-o discuție telefonicã, cei doi lideri și-au afirmat 'sprijinul pentru biroul de la Doha care va conduce negocieri între Înaltul Consiliu pentru Pace și reprezentanții oficiali ai talibanilor'. Înaltul Consiliu pentru Pace este organismul guvernamental afgan însãrcinat sã poarte negocieri cu talibanii.

Cu o sãptãmânã în urmã, guvenul afgan a anunțat suspendarea negocierilor cu Washingtonul privind un acord bilateral de securitate, ca urmare a controversei legate de titulatura biroului pe care talibanii l-au deschis la Doha - 'biroul politic al emiratului islamic al Afganistanului', aceasta fiind titulatura guvernului taliban înlãturat în anul 2001. De asemenea, liderul afgan s-a opus negocierilor bilaterale dintre Statele Unite și talibani, susținând cã procesul de pace trebuie gestionat de Kabul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:5,66 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
11
Wed
15
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău