Afganistan | Zeci de femei au manifestat pentru respectarea drepturilor lor de către talibani

  • 28 Decembrie 2021 15:57
Afganistan | Zeci de femei au manifestat pentru respectarea drepturilor lor de către talibani

Câteva zeci de femei afgane au manifestat marți, la Kabul, pentru a solicita respectarea drepturilor lor și încetarea crimelor vizând membri ai fostului regim, demonstrația fiind întreruptă brusc de combatanții islamiști, informează AFP.

Aproximativ 30 de femei tinere, reunite în apropierea unei moschei din centrul capitalei afgane, au mărșăluit câteva sute de metri strigând ''Dreptate'', înainte de a fi oprite de talibani.

Aceștia au reținut pentru scurt timp mai mulți jurnaliști ce relatau de la manifestație și le-au confiscat camerele video și aparatele foto. Echipamentele au fost restituite doar după ștergerea imaginilor înregistrate la demonstrație, scrie Agerpres.

''Cer lumii: spuneți talibanilor să stopeze crimele. Vrem libertate, vrem dreptate'', a declarat una dintre manifestante, Nayera Koahistani.

''Pentru a mia oară, vrem ca acest grup să stopeze mașina sa criminală. Foștii membri ai armatei și angajați guvernamentali sunt direct amenințați'', a afirmat o altă participantă la demonstrație, Laila Basam.

Potrivit Națiunilor Unite și organizațiilor neguvernamentale Amnesty International și Human Rights Watch, există acuzații credibile de execuții sumare sau de dispariția forțată a peste 100 de foști agenți de poliție de la preluarea puterii de către talibani în Afganistan, la jumătatea lunii august. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău