Afganistan: Trei persoane, printre care un fost jurnalist, ucise într-un atentat cu bombă la Kabul

  • 10 Ianuarie 2021 10:45
Afganistan: Trei persoane, printre care un fost jurnalist, ucise într-un atentat cu bombă la Kabul

Un fost jurnalist afgan, devenit purtător de cuvânt al Forței de protecție publică din Afganistan (APPF), a murit duminică, la Kabul, alături de doi colegi de-ai săi din cauza exploziei unei bombe care a vizat vehiculul lor, a anunțat o sursă oficială afgană, potrivit AFP și Agerpres.

Zia Wadan, care a lucrat pentru mai multe media afgane, și cei doi colegi au fost uciși duminică dimineața în estul capitalei Afganistanului, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian.

 


Foto: (c) HEDAYATULLAH AMID / EPA


''Un vehicul care îl transporta pe Zia Wadan a fost vizat de o încărcătură explozivă improvizată. Wadan și doi colegi de-ai săi au fost uciși'', iar o altă persoană a fost rănită, a declarat Tariq Arian.

Zia Wadan era purtător de cuvânt al APPF, o organizație care lucrează în strânsă legătură cu Ministerul de Interne afgan și furnizează servicii de securitate companiilor internaționale desfășurate în Afganistan. Atacul nu a fost deocamdată revendicat.

Asasinatele contra jurnaliștilor, personalităților politice și apărătorilor drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan, țară unde se înregistrează o recrudescență a violențelor, mai ales în Kabul.

Începând din luna noiembrie au fost uciși, printre alții, un viceguvernator al provinciei Kabul, cinci jurnaliști și șeful unei organizații independente de observare a alegerilor. Autoritățile afgane și SUA le-au imputat aceste atacuri talibanilor, deși organizația jihadistă Stat Islamic a revendicat unele atentate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău