Afganistan: Trei angajate ale unui post de televiziune, împușcate mortal

  • 02 Martie 2021 17:27
Afganistan: Trei angajate ale unui post de televiziune, împușcate mortal

Trei angajate ale unui post de televiziune au fost împușcate mortal, marți, de bărbați înarmați la Jalalabad, în estul Afganistanului, la mai puțin de trei luni de la asasinarea în aceleași circumstanțe a unei prezentatoare, au anunțat colegii lor.

"În această după-masă, trei dintre colegele noastre, tinere cu vârste între 17 și 20 de ani, au fost împușcate mortal de bărbați înarmați în orașul Jalalabad", a declarat pentru AFP Zalmai Latifi, director al postului Enekaas TV.

Conform poliției, unul dintre atacatori, provenit din rândul talibanilor, a fost arestat. Atacul nu a fost revendicat deocamdată.

Kayhan Safi, șeful departamentului de dublaj al Enekaas TV, unde lucrau cele trei victime, a confirmat atacul. El a precizat că cele trei tinere, ale căror prenume sunt Shahnaz, Sadia și Mursal, au fost ucise în momentul în care plecau de la birou pentru a se întoarce pe jos acasă.

"Ele lucrau cu noi de peste doi ani (...) Suntem cu toții șocați", a reacționat el.

La începutul lui decembrie, o prezentatoare de televiziune și activistă care lucra de asemenea pentru Enekaas TV, Malalai Maiwand, a fost împușcată mortal împreună cu șoferul său la Jalalabad, în timp ce se ducea spre birou.

Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului din Nangarhar, alături de cele trei tinere ucise marți au mai fost aduse și alte două femei rănite.

Asasinatele care iau ca țintă jurnaliști, judecători, medici, personalități politice sau religioase și apărători ai drepturilor omului au devenit tot mai frecvente în ultimele luni în Afganistan.

Victimele sunt deseori împușcate sau ucise în explozii ale unor bombe fixate pe mașinile lor, la ore de trafic intens pe străzile din marile orașe.

Talibanii neagă orice responsabilitate în atentatele țintite, iar organizația jihadistă Stat Islamic le-a revendicat pe cele mai multe. Însă guvernul afgan și SUA continuă să îi acuze pe talibani.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău