Afganistan | Talibanii au revendicat atentatul cu mașina - capcană ce a ucis 14 soldați

  • 30 Ianuarie 2021 12:08
Afganistan | Talibanii au revendicat atentatul cu mașina - capcană ce a ucis 14 soldați

Talibanii au revendicat responsabilitatea unui atentat cu mașină-capcană la o bază militară din provincia Nangarhar în estul Afganistanului care a ucis cel puțin 14 soldați sâmbătă, informează DPA, potrivit Agerpres.

Explozia din districtul Shirzad al provinciei a rănit alți patru soldați, potrivit unui consilier local, Ajmal Omar.

Potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, în total 50 de soldați se numără printre morți și răniți.

Atât militanții talibani, cât și cei ai Statului Islamic sunt activi în provincie și lansează ocazional atacuri la scară largă sau redusă împotriva forțelor de securitate.

În provincia centrală Wardak, ciocniri între poliție și miliția unui comandant local au ucis șapte membri ai miliției, a anunțat vineri seară Ministerul de Interne afgan.

Violențele au rănit alți nouă membri ai miliției și câțiva polițiști.

Poliția a arestat 68 de membri ai miliției care perturbau activitățile forțelor de ordine în districtul Behsood al provinciei, a declarat ministerul.

Cu toate acestea, un parlamentar local din Wardak, Mahdi Rasikh, a contrazis ministerul, afirmând că poliția a deschis focul la o demonstrație pașnică în districtul Behsood, omorând cel puțin 11 persoane și rănind alte 20.

Ciocnirile - potrivit lui Rasikh - au izbucnit când șeful poliției a spus că va începe o operațiune împotriva comandantului local, cunoscut ca Alipoor, din comunitatea etnică Hazara.

În altă parte, în provincia Kandahar (sud), o bombă plasată la marginea drumului a ucis trei civili în districtul Panjwaee al provinciei, a declarat poliția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:90 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău