Afganistan | Talibanii au preluat controlul asupra a două districte

  • 05 Iunie 2021 19:44
Afganistan | Talibanii au preluat controlul asupra a două districte

Talibanii au capturat vineri două districte situate în două provincii diferite din Afganistan, care se adaugă victoriilor militare recente, informează dpa, potrivit defenseromania.ro.

Talibanii au preluat controlul asupra districtului Shenkai din sudul provinciei Zabul, după o săptămână de lupte grele și un asediu asupra districtului, conform informațiilor furnizate de consilierii locali Asadullah Kakar și Abdul Rahman Hotak, scrie sursa citată

Militanții talibani au reușit să taie toate căile de aprovizionare înainte de a-l cuceri, au spus oficialii.

De asemenea, districtul Gizab din sudul provinciei Uruzgan a intrat vineri sub controlul talibanilor după o luptă prelungită cu forțele de securitate, au spus membrii consiliului local din provincia învecinată Daikundi. Un membru al parlamentului din Uruzgan, Bismillah Jan Mohammad, a confirmat, de asemenea, informațiile.

Nu există informații imediate despre pierderile cauzate de ciocnirile din cele două districte.

Au fost raportate, de asemenea, lupte grele în districtul Deh Yak din provincia sud-estică Ghazni, care a fost pe punctul de a cădea în mâinile talibanilor.

În același timp, ciocnirile din districtul Farsi al provinciei Herat din vestul țării s-au soldat cu cel puțin nouă polițiști morți, potrivit lui Ahmad Karokhi, membru al consiliului provincial.

De săptămâni întregi, luptele au continuat în multe districte ale acestei provincii vestice.

Talibanii au capturat deja patru districte, inclusiv unul din apropierea capitalei Kabul, de la începutul lunii mai.

Talibanii au intensificat atacurile asupra capitalelor provinciale, centrelor raionale și a bazelor mai mari de securitate în urma retragerii forțelor internaționale din Afganistan, proces început pe 1 mai. Retragerea urmează să fie finalizată până la 11 septembrie. 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău