Afganistan: O jurnalistă de televiziune și șoferul ei, împușcați mortal în provincia Nangarhar

  • 10 Decembrie 2020 10:02
Afganistan: O jurnalistă de televiziune și șoferul ei, împușcați mortal în provincia Nangarhar

O jurnalistă de televiziune și șoferul ei au fost asasinați de necunoscuți care au deschis focul asupra mașinii lor, în provincia Nangarhar din estul Afganistanului, au anunțat joi oficiali locali citați de dpa, preluat de Agerpres.

Cei doi au fost împușcați mortal joi dimineața, când mergeau către muncă, în orașul Jalalabad, capitala provinciei, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar.

Malalai Maiwand era prezentatoare de știri la postul privat de radio și televiziune Enikass de circa patru ani, a declarat pentru dpa directorul postului, Zalmai Latifi.

Acesta a atribuit atacul "dușmanilor țării", menționând că, de-a lungul timpului, împotriva acestui post au fost adresate amenințări cu moartea.

În 2017, mai multe persoane, între care un șofer al postului de televiziune au fost ucise într-o explozie în apropiere de sediul acestuia. În 2018, directorul canalului a fost răpit de necunoscuți înarmați, dar a fost eliberat mai târziu.

Atacul de joi nu a fost deocamdată revendicat. În provincia afgană sunt activi atât talibanii cât și militanții Statului Islamic.

Conform organizației Reporteri fără frontiere, Afganistanul este una dintre cele mai periculoase țări pentru ziariști. În 2019, cel puțin 10 jurnaliști și membri de personal din media au fost uciși pe teritoriul acestei țări. Anul precedent a fost însă și mai sângeros, cu 20 de reporteri și lucrători din media uciși în diferite atacuri violente.

Luna trecută, doi proeminenți jurnaliști afgani și-au pierdut viața în atentate cu bombă separate, în provincia sudică Helmand și în capitala Kabul.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău