Afganistan | O explozie a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul

  • 26 August 2021 17:35
Afganistan | O explozie a avut loc în apropierea aeroportului din Kabul

O explozie a avut loc joi în apropierea aeroportului internațional din capitala afgană, Kabul, a anunțat secretarul pentru presă al Pentagonului, John Kirby, transmit Reuters și AFP.

''Putem confirma că a avut loc o explozie în afara aeroportului de la Kabul'', a scris Kirby pe Twitter.


Un oficial american, citat de Reuters, a declarat că cel mult trei soldați americani au fost răniți în deflagrație.

La rândul său, Ministerul Apărării britanic a anunțat că lucrează pentru a afla detaliile referitoare la explozie și eventualul impact asupra eforturilor de evacuare de la aeroportul din Kabul.

''Prioritatea noastră rămâne siguranța personalului nostru, a cetățenilor britanici și a cetățenilor afgani. Suntem în contact cu aliații noștri SUA și din NATO la nivel operațional referitor la răspunsul imediat la acest incident'', a precizat ministerul citat.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării turc a informat că au fost semnalate două explozii în apropierea aeroportului din Kabul, fără a se înregistra victime în rândul militarilor turci.

Potrivit unui oficial al Casei Albe, președintele american Joe Biden a fost informat despre acest incident. În momentul veștii despre explozie, Biden se afla într-o întâlnire cu responsabili din domeniul securității consacrată tocmai situației din Afganistan.

În ultimele zile, SUA și-au intensificat operațiunea de evacuare a cetățenilor săi și a unor afgani de la Kabul, astfel încât ultimele trupe americane din Afganistan să poată fi retrase la termenul limită 31 august.

Un oficial american a declarat că deflagrația din apropierea aeroportului Kabul pare să fi fost cauzată de un atacator sinucigaș cu bombă, menționează Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău