Afganistan: Mai mulți lideri ai militanților jihadiști au fost uciși în ultimele zile de forțele americane

  • 13 August 2017 16:04
Afganistan: Mai mulți lideri ai militanților jihadiști au fost uciși în ultimele zile de forțele americane

Mai mulți comandanți ai filialei central-asiatice a grupării Statul Islamic au fost uciși în atacuri aeriene efectuate de forțele americane în Afganistan, a anunțat duminică Comandamentul militar al forțelor SUA la Kabul, transmite Agerpres.

Un atac comis joi în estul Afganistanului de forțele americane l-a lichidat pe Abdul Rahman, identificat de SUA drept emirul provinciei Kunar al Statului Islamic în Irak și Siria-Khorasan (ISIS-K).

''Moartea lui Abdul Rahman dă o nouă lovitură conducerii ISIS-K'', a declarat comandantul forțelor SUA din Afganistan, generalul John Nicholson. În atacul efectuat în provincia afgană Kunar au mai fost uciși alți trei membri ai conducerii ISIS-K.

Nicholson a promis că în acest an va neutraliza militanții jihadiști din Afganistan.

Liderul ISIS-K, Abu Sayed, ar fi fost ucis în iulie într-o lovitură aeriană efectuată de forțele americane în provincia Kunar, acesta fiind al treilea emir al Statului Islamic omorât în Afganistan începând din iulie 2016.

Autoritățile afgane au anunțat sâmbătă că 16 civili, printre care femei și copii, ar fi fost ucise într-o lovitură aeriană efectuată de forțele armate americane în provincia Nangarhar, însă SUA au precizat că s-au înregistrat victime doar în rândul militanților islamiști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău