Afganistan | Dublu atentat sinucigaș într-o moschee șiită din estul țării; zeci de morți

  • 03 August 2018 15:30
Afganistan | Dublu atentat sinucigaș într-o moschee șiită din estul țării; zeci de morți

Un dublu atentat sinucigaș comis într-o moschee șiită din Gardez (estul Afganistanului) în timpul rugăciunii de vineri s-a soldat cu cel puțin patru morți și 60 de răniți, informează AFP, în timp ce postul de televiziune afgan Tolo News informează despre cel puțin 20 de morți și 40 de răniți. Dar autoritățile locale se așteaptă ca 'bilanțul victimelor să crească'.

'Am primit peste 70 de pelerini morți și răniți la spitalul civil din Gardez, însă bilanțul riscă să crească', a declarat pentru agenția de presă franceză un responsabil al serviciului de sănătate din provincia Paktia, Wilayat Khan Ahmadzai.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernatorului Abdullah Hasrat a indicat pentru AFP un bilanț de '22 de morți și 25 de răniți', avertizând și el că acesta nu este un bilanț definitiv.

'Explozia s-a produs în timpul rugăciunii: erau doi atentatori sinucigași care s-au aruncat în aer în interiorul moscheii șiite', a afirmat șeful poliției din provincia menționată, generalul Raz Mohammad Mandozai.

Provincia montană Paktia, majoritar paștună și tribală, este un teritoriu îndepărtat și unde este dificil de ajuns, la frontiera cu zonele tribale din Pakistanul vecin, de unde talibanii vin și pleacă și unde se află membri ai rețelei teroriste haqqani, aliații lor.

De doi ani, minoritatea șiită din Afganistan este vizată cu regularitate de atentate, în general revendicate sau atribuite grupării jihadiste Statul Islamic, notează AFP.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
19
Mon
20
Tue
22
Wed
19
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău