Afganistan: Cel puțin zece victime într-un atac taliban împotriva unui post militar în Helmand

  • 09 Decembrie 2019 17:06
Afganistan: Cel puțin zece victime într-un atac taliban împotriva unui post militar în Helmand

Cel puțin zece persoane au fost ucise luni în explozia unui camion al talibanilor care a lovit un post de control militar în provincia Helmand din sudul Afganistanului, transmite dpa, citând surse oficiale, preluate de Agerpres.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 10.00 (05.30 GMT) în districtul Nad Ali.

Un atacator taliban a detonat camionul încărcat cu explozivi în apropierea unui post militar, a declarat guvernatorul districtual Baryalai Nazari.

Deși au existat informații anterioare, forțele afgane nu au putut împiedica producerea incidentului, a adăugat el.

Explozia puternică a distrus și câteva case ale civililor, a mai spus guvernatorul.

Printre cei uciși se află cel puțin opt soldați, au declarat consilierii provinciali Hayatullah Mayar și Ataullah Afghan.

Guvernatorul din Helmand a scris pe Facebook că un copil și un bărbat în vârstă și-au pierdut viața în atac.

Conform unui purtător de cuvânt al talibanilor, atacul a provocat un mare număr de victime în rândul forțelor guvernamentale.

Într-un incident separat produs duminică, nouă polițiști au fost uciși în timp ce încercau să dezamorseze o bombă plasată pe șoseaua dintre Lashkargah, capitala provinciei, și districtul Sangin, a indicat consilierul Ataullah Afghan.

Aceste atacuri survin după ce președintele american Donald Trump, în cursul unei vizite surpriză în Afganistan la sfârșitul lunii noiembrie, a anunțat reluarea negocierilor de pace cu talibanii.

Suhail Shaheen, un purtător de cuvânt al biroului politic al talibanilor și membru al grupului de negociere, a transmis duminică seara pe Twitter că discuțiile urmau să continue luni.

La începutul lui septembrie, spre surpriza generală, președintele american Donald Trump a anunțat că a pus capăt negocierilor desfășurate de peste un an cu talibanii și care păreau să se îndrepte spre un acord istoric după 18 ani de conflict în Afganistan.

Trump și-a explicat decizia prin moartea unui militar american într-un atac sinucigaș al insurgenților la Kabul - soldat cu încă 11 victime -, cu două zile înaintea întâlnirii secrete prevăzute să aibă loc cu talibanii la Camp David.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău