Afganistan | Cel puțin un mort și 14 răniți într-un atac asupra organizației Salvați Copiii la Jalalabad

  • 24 Ianuarie 2018 12:05
Afganistan | Cel puțin un mort și 14 răniți într-un atac asupra organizației Salvați Copiii la Jalalabad

Cel puțin o persoană a murit și 14 au fost rănite într-un atac de trei ore care a avut loc miercuri asupra unui sediu al organizației nonguvernamentale britanice Salvați Copii în orașul Jalalabad din estul Afganistanului, a declarat pentru agenția France Presse un purtător de cuvânt al autorităților provinciale.

Atacul a început cu detonarea unei mașini-capcană pe strada din fața complexului care găzduiește ONG-ul, ceea ce a permis unui grup de bărbați înarmați să intre în incintă.

"Conform primelor noastre informații, atacatorii purtau uniforme ale unor forțe de securitate", a precizat acest purtător de cuvânt, Ataullah Khogyani.

El a adăugat că operațiunile de verificare a clădirii sunt în desfășurare și ar putea duce la descoperirea altor victime.

Operațiunea nu a fost revendicată, însă talibanii au transmis pe Twitter că nu sunt responsabili pentru atac.

Atentatul survine la patru zile după un atac asupra unui mare hotel din Kabul, revendicat de talibani și soldat cu cel puțin 20 de morți, printre care 14 străini.

Jalalabad, capitala provinciei Nangarhar la frontiera cu Pakistanul, este invadat de talibani și de membri ai grupării jihadiste Statul Islamic, care au făcut din mai multe districte ale provinciei baza lor de sprijin din Afganstan.

Cel mai recent atentat din Jalalabad datează de la 31 decembrie: 18 persoane care participau la o înmormântare au murit în explozia unei motociclete-capcană. Atentatul nu a fost revendicat, însă talibanii au transmis că nu au nicio legătură.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău