Afganistan | Cel puțin nouă morți și 12 răniți într-un atentat sinucigaș la Jalalabad

  • 13 Iunie 2019 17:59
Afganistan | Cel puțin nouă morți și 12 răniți într-un atentat sinucigaș la Jalalabad

Cel puțin nouă persoane, inclusiv civili, au fost ucise și alte 12 rănite joi într-un atentat sinucigaș care a vizat un vehicul al poliției afgane în orașul Jalalabad (est), au indicat oficiali locali, citați de Reuters.

Potrivit declarațiilor lui Atahullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, atacatorul, care circula pe jos, și-a detonat explozibilii în timp ce un vehicul al poliției trecea printr-o zonă rezidențială a orașului.

Cinci civili, inclusiv un copil, și patru polițiști au fost uciși, iar 12 civili și polițiști au fost răniți, a precizat Khogyan.

Nici o grupare nu a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar militanți ai grupării Stat Islamic au întreprins o serie de atentate cu bombe și atacuri împotriva unor birouri guvernamentale, școli și asociații umanitare în ultimii ani la Jalalabad, principalul oraș al provinciei Nangarhar.

Guvernul afgan și oficiali militari americani au indicat că vor întreprinde lovituri aeriene și operațiuni pentru eliminarea militanților, care au apărut pentru prima dată în Nangarhar în 2015.

În timp ce convorbirile dintre oficiali americani și lideri talibani s-au intensificat în ultimele luni având drept scop încetarea războiului ce durează de peste 17 ani în Afganistan, luptele și atacurile insurgenților continuă să aibă loc pe cuprinsul țării.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău