Afganistan: Cel puțin cinci persoane, ucise în mai multe atacuri la Kabul

  • 21 Noiembrie 2020 11:00
Afganistan: Cel puțin cinci persoane, ucise în mai multe atacuri la Kabul

Cel puțin cinci persoane au murit și alte 21 au fost rănite sâmbătă într-o serie de atacuri cu obuze de mortier în capitala afgană, Kabul, transmit AFP, Reuters și DPA, potrivit Agerpres.

Atacurile, care nu au fost deocamdată revendicate, au avut loc în cel puțin patru districte din oraș, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Tariq Arian.

Printre locurile vizate de atacuri sunt piața Sedarat, unde se află biroul vicepreședintelui afgan Amrullah Saleh. Imagini postate pe social media arată zidurile avariate ale unui mare spital din Kabul.

De mai multe luni Afganistanul este cuprins de un val de violențe. Talibanii s-au angajat să nu atace zonele urbane, dar autoritățile de la Kabul au acuzat insurgenții că au organizat mai multe atacuri în capitala afgană.

La începutul acestei săptămâni, Pentagonul a anunțat că va retrage 2.000 de soldați americani din Afganistan, accelerând astfel calendarul stabilit în cadrul acordului încheiat în februarie, la Doha, de SUA și talibani.

Președintele american în exercițiu Donald Trump a promis în mai multe rânduri să încheie ''războaiele nesfârșite'', inclusiv în Afganistan, intervenție lansată după atentatele de la 11 septembrie 2001.

La jumătatea lunii septembrie, negociatorii guvernului afgan și cei ai talibanilor au lansat tratative de pace, în Qatar, dar acestea avansează lent.

În ultimele șase luni, talibanii au comis 53 de atentate sinucigașe și au declanșat 1.250 de explozii, violențe soldate cu 1.210 morți și 2.500 răniți în rândul civililor, a adăugat Tariq Arian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău