Afganistan: Cel puțin cinci morți și zeci de răniți într-un atentat la Ghazni

  • 18 Mai 2020 09:34
Afganistan: Cel puțin cinci morți și zeci de răniți într-un atentat la Ghazni

Cel puțin cinci persoane au murit și zeci sunt rănite după ce un vehicul militar capcană a explodat luni în orașul Ghazni din estul Afganistanului, transmite AFP, citând responsabili locali, scrie Agerpres.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei Ghazni, Wahidullah Jumazada, atentatul a vizat un imobil al serviciilor de informații afgane și s-a soldat cu cinci morți și 32 de răniți.

Directorul spitalului din oraș, Baz Mohammad Himmat, a vorbit despre șapte persoane ucise și 25 rănite, 'majoritatea militari'.

La rândul său, Ministerul de Interne afgan a comunicat că la Ghazni a avut loc o explozie luni dimineață.

Atentatul survine în plină recrudescență a violențelor în Afganistan, în pofida unui acord încheiat la sfârșitul lui februarie între talibani și SUA, ce prevede retragerea tuturor forțelor străine din țară până la mijlocul lui 2021.

Marți, un atac împotriva unei maternități din Kabul s-a soldat cu 24 de morți, printre care femei și nou-născuți.

Atentatul, comis de trei bărbați înarmați, care au fost uciși, nu a fost revendicat, dar Statele Unite l-au atribuit grupării Stat Islamic.

Joi, talibanii au anunțat că au întreprins un atac cu camion capcană împotriva unei clădiri a armatei la Gardez (est). Cel puțin cinci civili au murit și 15 au fost răniți, au indicat autoritățile.

Președintele afgan Ashraf Ghani și rivalul său Abdullah Abdullah au semnat duminică un acord de împărțire a puterii, ce pune capăt unei îndelungate crize politice și ar putea favoriza discuțiile de pace interafgane.

În cadrul acestui acord, Abdullah Abdullah va conduce consiliul dedicat negocierilor de pace și mai mulți dintre membrii echipei sale vor fi integrați în guvern. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău