Afganistan | Cel puțin 7 cetățeni ucraineni uciși în atacul terorist de la Kabul

  • 22 Ianuarie 2018 18:28
Afganistan | Cel puțin 7 cetățeni ucraineni uciși în atacul terorist de la Kabul

Cel puțin șapte cetățeni ucraineni se numără printre victimele atacului terorist de la Hotelul Intercontinental din capitala Afganistanului, Kabul, a informat luni presa locală, citând un ambasador al Ucrainei, transmite agenția Xinhua.

Viktor Nikitiuk, ambasadorul Ucrainei în Tadjikistan și Afganistan, a declarat prin telefon pentru postul local de televiziune "112-Ucraina" că toate victimele ucrainene lucrau pentru compania aeriană afgană Kam Air, precizează Agerpres.
   
Cel puțin 18 persoane au fost ucise în atacul mortal, inclusiv 14 cetățeni străini. Cei cinci atacatori au fost de asemenea uciși în timpul luptelor cu forțele de securitate afgane.
   
Un asediu de 12 ore a urmat atacului comis sâmbătă seară și care s-a încheiat duminică. Diplomați ucraineni în Afganistan lucrează la formalitățile pentru a aduce înapoi în patrie cadavrele ucrainenilor uciși, a spus Nikitiuk.
   
Compania aeriană Kam Air a anunțat anterior că 11 membri ai personalului său străin au fost uciși în atacul asupra hotelului. Un grup militant taliban și-a asumat responsabilitatea pentru atac. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău