Afganistan: Cel puțin 26 de membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-un atac cu mașină-capcană

  • 29 Noiembrie 2020 09:50
Afganistan: Cel puțin 26 de membri ai forțelor de securitate au fost uciși într-un atac cu mașină-capcană

Cel puțin 26 de membri ai forțelor afgane de securitate au fost omorâți într-un atentat sinucigaș cu mașină-capcană care a avut loc duminică dimineață la baza lor din provincia Ghazni din estul țării, potrivit unor oficiali, preluat de Agerpres.

"Am primit până acum 25 de morți și 17 răniți. Toți sunt membri ai forțelor de securitate", a declarat pentru AFP Baz Mohammad Hemat, directorul spitalului din Ghazni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Tareq Arian, atacatorul, un kamikaze, "a folosit o mașină umplută cu explozibili", în districtul Deh Yak, la ora locală 07.30.

Nasir Ahmad Faqiri, membru al consiliului provincial din Ghazni, a spus că este vorba de 26 de morți și 16 răniți, precizând că ținta a fost o bază a armatei afgane.

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment, dar provincia Ghazni este scena unor confruntări permanente între forțele afgane și talibani.

Deși au încetat să mai ia ca țintă forțele americane în urma acordului dintre SUA și talibani semnat în februarie la Doha, insurgenții și-au intensificat în schimb de atunci violențele împotriva forțelor de securitate afgane.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău