Afganistan | Aproximativ 50 de talibani au fost uciși în cursul unei lovituri aeriene în estul țării

  • 05 August 2017 16:39
Afganistan | Aproximativ 50 de talibani au fost uciși în cursul unei lovituri aeriene în estul țării

Aproximativ 50 de talibani au fost uciși și alți trei răniți în cursul unei lovituri aeriene împotriva unei ascunzători a militanților în provincia afgană Khost (est), a indicat sâmbătă un oficial local, citat de agenția Xinhua.

''Atacul aerian a fost întreprins într-o localitate izolată din zona Piri, în districtul Musa Khil, vineri seara'', a declarat șeful de district Gulab Mangal pentru agenția Xinhua.

Potrivit oficialului local, lovitura aeriană a fost întreprinsă de avioane de război ale coaliției, aflată sub comanda SUA, în provincie, la 150 km sud-est de Kabul. O ascunzătoare talibană, împreună cu arme și muniții, au fost distruse în cursul atacului, a precizat el.

Anterior, în cursul zilei, Ministerul afgan al Apărării a confirmat într-un comunicat eliminarea a 50 de militanți în Khost, fără să ofere detalii.

Forțele afgane de securitate și-au intensificat operațiunile împotriva militanților, în timp ce talibanii și combatanți ai grupării Stat Islamic încearcă să ocupe teritorii și să-și consolideze pozițiile pe cuprinsul țării.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău