Afganistan: 12 copii, uciși într-un raid aerian împotriva unei moschei unde se credea că se ascund talibani

  • 22 Octombrie 2020 10:48
Afganistan: 12 copii, uciși într-un raid aerian împotriva unei moschei unde se credea că se ascund talibani

Doisprezece copii au fost uciși și alți câțiva răniți într-un raid aerian împotriva unei moschei în provincia Takhar din nordul Afganistanului, transmite joi dpa, citând surse oficiale.

Atacul aerian a avut loc miercuri după-amiază în districtul Baharak, unde luptători talibani omorâseră în cursul dimineții peste 40 de membri ai forțelor de securitate afgane, a declarat consilierul provincial Mohammad Azam Afzali pentru dpa.

Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Un avion a bombardat moscheea după ce s-a primit informația că luptători talibani care fuseseră implicați cu câteva ore mai devreme într-un atac sângeros asupra forțelor de securitate erau ascunși în moschee, a explicat Afzali.

În realitate însă, talibanii plecaseră deja din moschee, au indicat Afzali și o altă sursă de securitate.

Violențele continuă în Afganistan în pofida negocierilor de pace începute luna trecută la Doha, în Qatar, între reprezentanții regimului de la Kabul și talibani.

Experții se așteaptă la negocieri dure și îndelungate până când ar putea fi convenită o încetare a focului, pe care insurgenții au refuzat până acum să o accepte.

De peste o săptămână se dau lupte grele în sudul țării, unde au murit peste 100 de civili, iar zeci de mii au fost nevoiți să plece din calea conflictului. 

Sursa:Agerpes

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău