Afganistan: Un VIDEO în care se presupune că ar apărea piloții din R. Moldova

  • 28 Noiembrie 2015 12:43
Afganistan: Un VIDEO în care se presupune că ar apărea piloții din R. Moldova

Un elicopter moldovenesc, ce oferea servicii de transport Guvernului Statelor Unite ale Americii în Afganistan a fost doborât marți, 24 noiembrie, seara de persoane înarmate.

Incidentul s-a produs în regiunea Faryab, din Afganistan, controlată de talibani. Aeronava transporta militari din forțele de ordine din Afganistan, în cadrul unei misiuni civile. La bord se aflau 21 de persoane, dintre care trei membri ai echipajului, cetățeni moldoveni. Talibanii au ucis, se pare, patru persoane, una dintre care este cetățean al Republicii Moldova.

Rebelii din Afganistan au confirmat capturarea elicopterului prin intermediul unei rețele de socializare. Unul dintre talibani a publicat pe contul său de Twitter imagini cu elicopterul prăbușit.

Elicopterul, de model MI 17, produs în anul 2007, este unul din cele trei aparte de zbor moldovenești care prestează servicii de transport pe teritoriul Afganistanului.

Un video în care apar imagini cu un elicopter distrus, talibani și persoane reținute împotriva voinței, a fost preluat de către LiveLeak.com de la PAJHWOK AFGHAN NEWS. Se presupune că acesta reflectă momentul de captură a echipajului din forțele de ordine din Afganistan și a cetățenilor moldoveni din elicopterul doborât marți, 24 noiembrie în regiunea Faryab.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina credinței
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău