Afganistan: Un avion militar american s-a prăbușit

  • 02 Octombrie 2015 09:02
Afganistan: Un avion militar american s-a prăbușit

Un avion de transport militar american C-130 s-a prăbușit pe un aerodrom din Afganistan vineri, 2 octombrie, la scurt timp după miezul nopții (19.30 GMT joi), ucigând toate cele 11 persoane la bord.

Anunțul a fost făcut de armata americană, adăugând că nu au existat informații asupra unui foc inamic în acel moment, informează Reuters.
   
Cauza prăbușirii la aerodromul din Jalalabad este anchetată, a declarat un purtător de cuvânt, refuzând să excludă posibilitatea că ar putea fi morți sau răniți la sol.
   
Șase membri ai serviciului militar american și cinci civili antreprenori angajați de forța internațională în Afganistan condusă de SUA au fost uciși în accident.
   
Un comunicat al forței expediționare aeriene 455 la Bagram s-a referit la 'un accident', fără a oferi detalii.
   
Accidentul s-a produs la câteva ore după ce trupele afgane au recucerit joi centrul orașului strategic din nord Kunduz, pe fondul unor lupte grele cu militanții talibani, la trei zile după ce au pierdut capitala provinciei.
   
C-130 este un avion de transport militar capabil să decoleze și să aterizeze pe piste scurte sau sumar amenajate. Aparatul este echipat cu 4 motoare cu elice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău