Afganistan: Atentat fără victime în apropierea consulatului indian

  • 05 Ianuarie 2016 12:32
Afganistan: Atentat fără victime în apropierea consulatului indian

Un atentat s-a produs marți, 5 ianuarie, într-un cartier din orașul afgan Jalalabad (est) unde se află consulatul indian, nefiind înregistrați răniți, au anunțat autoritățile locale.

Atacul ce survine după un alt atac comis duminică seara împotriva unui consulat indian, în nordul Afganistanului, relatează AFP.

'Nu suntem siguri de țintă, dar o patrulă a poliției trecea prin zonă când s-a produs explozia', a declarat Ataullah Khogyani, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Nangarhar, al cărei centru administrativ se află la Jalalabad. 'Explozibilii au fost plasați într-o pubelă', a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din India, Vikas Swarup, a indicat imediat că 'ținta atacului nu a fost consulatul'. Un diplomat indian a explicat de asemenea că deflagrația s-a produs la 200 metri de clădire. 'Nimeni nu a fost rănit', a asigurat el. În cartier se află de asemenea consulatele pakistanez și iranian. 'Atentatul nu a fost revendicat imediat, dar interesele indiene au fost vizate în două rânduri începând de sâmbătă în cursul unor atacuri majore, unul împotriva consulatului din Mazar-i-Sharif, nordul Afganistanului, și celălalt împotriva unei baze militare în statul Pendjab, nordul Indiei.

Aceste două atacuri au avut loc la aproximativ 12 zile de la vizita în Afganistan, apoi în Pakistan, a premierului indian Narendra Modi și par să fi vizat împiedicarea eforturilor autorităților de la New Delhi de ameliorare a relațiilor cu Islamabadul, notează AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău