Afecțiune medicală rară: Polițiștii rutieri nu l-au crezut când a spus că nu a băut. Ce au descoperit medicii

  • 27 Octombrie 2019 13:57
Afecțiune medicală rară: Polițiștii rutieri nu l-au crezut când a spus că nu a băut. Ce au descoperit medicii

După ce a fost surprins în stare de ebrietate la volan, un bărbat a fost diagnosticat cu sindrom de autodistilare (Auto-Brewery Syndrome), o afecțiune care îi face sistemul digestiv să producă alcool, potrivit unui studiu publicat de BMJ Open Gastroenterology, potrivit Mediafax.

Cazul bărbatului în vârstă de 46 de ani, din Carolina de Nord, care a negat consumul de alcool în ciuda faptului că măsurătorile realizate de polițiști au descoperit un nivel de 0.2 alcool în sânge a fost relatat de CNN. Nivelul era dublu, cotei permise, corespunzând consumului a 500 de ml de tărie într-o oră. Sâmbătă, bărbatul a fost diagnosticat cu sindrom de autodistilare (Auto-Brewery Syndrome), mai scrie sursa citată.

Bărbatul a fost arestat în urma rezultatelor obținute printr-un test de alcoolemie. Acesta a arătat că nu ia niciun fel de medicamente dar suferă de probleme de memorie, depresie și schimbări de stare în timpul tratamentelor cu antibiotice. Bărbatul s-a supus unor investigații amănunțite care au arătat că alcoolemia sa creștea semnificativ după fiecare masă bogată în carbohidrați. Potrivit specialiștilor sistemul său digestiv transformă carbohidrații din alimente în alcool. Acuzațiile polițiștilor au fost retrase.

Bărbatul nu a reușit să rezolve problema reducând carbohidrații din alimentație decât pe moment. După un incident în care ”beția” s-a soldat cu o rană la cap, acesta a revenit la spital pentru mai multe teste. Doctorii au identificat o formațiune de natură fungică în sistemul său digestiv iar viața sa a revenit la normal după ce a fost supus unui tratament care a durat un an și jumătate, arată platforma cnet.com
 
Sindromul rămâne un mister, studiul arătând că nu există în acest moment moduri de diagnosticare stabilite pentru această afecțiune și nici tratamente bine stabilite.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău