Afectați de restricțiile de călătorie pe perioada Anului Nou, chinezii au preferat să meargă la cinematograf. Încasări record

  • 17 Februarie 2021 13:34
Afectați de restricțiile de călătorie pe perioada Anului Nou, chinezii au preferat să meargă la cinematograf. Încasări record

Cinematografele din China au avut încasări record în perioada Anului Nou Chinezesc, milioane de chinezi fiind nevoiți, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, să renunțe la a-și mai vizita rudele într-o perioadă în care, de obicei, are loc cea mai mare migrație umană de pe planetă, informează Reuters miercuri, citat de Agerpres.

Încasările au ajuns la 6,96 de miliarde de yuani (1,08 miliarde de dolari) într-un interval de șase zile până miercuri la prânz, potrivit datelor actualizate în timp real de pe platforma Maoyan Entertainment, producțiile chinezești dominând programele cinematografelor.

Suma totală a depășit recordul din 2019 de 5,9 miliarde de yuani, aducând încasările anuale până în prezent la peste 10 miliarde de yuani, potrivit presei de stat, într-o piață de film care anul trecut a depășit Statele Unite impunându-se ca cea mai puternică pe plan global.

Investitorii au salutat creșterea, iar acțiunile unor companii din domeniul divertismentului precum IMAX China Holding Inc și Alibaba Pictures Group Ltd au înregistrat marți cele mai mari valori din ultimele luni după criza care a dominat mare parte din anul trecut.

''La baza încasărilor record din box-office se află cererea înfrânată, ca urmare a restricțiilor pentru controlarea răspândirii virusului, precum și prețurile mai ridicate ale biletelor'', a spus un utilizator, pe nume Tianjin Share Guru, pe rețeaua de socializare chineză Weibo, asemănătoare Twitter.

Pe primul loc în box-office s-a aflat ''Chinatown Detective 3'', o comedie de acțiune plasată în capitala Japoniei, Tokyo, care a obținut încasări de 3,4 miliarde yuani, în timp ce ''Hi Mom'', o comedie în care personajele călătoresc în timp și care abordează teme precum rolul de părinte și relațiile de familie, s-a clasat pe locul al doilea, obținând venituri de 2,4 miliarde de yuani.

Filmul de aventură ''A Writer's Odyssey'' s-a clasat pe poziția a treia, urmat de două filme de animație produse în China.

Efervescența mersului la cinema a fost alimentată de muncitorii și funcționarii care au respectat recomandările autorităților de a nu se întoarce în localitățile de domiciliu și a rămâne în orașele în care lucrează, ca parte din efortul de a ține sub control o creștere a umărului de infectări începută în ianuarie.

Potrivit datelor Ministerului Transporturilor, numărul călătorilor a scăzut cu 70% la nivel național într-un interval de două săptămâni înainte de Anul Nou Chinezesc, care a început vineri, în comparație cu perioada similară de acum doi ani.

Au existat și persoane care au primit bilete gratuite din partea autorităților locale, spre exemplu locuitori din centrul financiar Shanghai.

Nu toată lumea a fost însă mulțumită, întrucât biletele au fost greu de procurat și mai scumpe decât de obicei în mare parte din cauza locurilor limitate în cinematografe pentru respectarea condițiilor impuse de pandemie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău