Afacere ilegală a unui fost polițist | 8 persoane au fost reținute pentru 72 de ore

  • 28 Februarie 2017 18:09
Afacere ilegală a unui fost polițist | 8 persoane au fost reținute pentru 72 de ore

Opt persoane cu vârstele cuprinse între 32 și 58 de ani, domiciliați în municipiul Chișinău, în raioanele Telenești și Orhei au fost reținute pentru 72 de ore, pentru afaceri ilegale cu alcool etilic.

Oamenii legii au stabilit că gruparea era condusă de un bărbat de 58 de ani, fost polițist. Suspecții au prejudiciat bugetul de stat cu peste patru milioane de lei, transmite IPN.

Poliția a stabilit că alcoolul era procurat de la o fabrică de alcool etilic și era depozitat în mai multe garaje din municipiul Chișinău. După care, era transportat la patru linii clandestine de îmbuteliere amplasate în raza municipiului Chișinău. De trei-patru ori pe zi, suspecții transportau și comercializau circa trei-patru mii de litri de alcool. În decurs de o lună, suspecții au comercializat producție în valoare de aproximativ 50 de mii de dolari.

În urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au depistat și ridicat circa 6500 de litri de alcool etilic, capace și sticle goale cu eticheta mărcilor Kvint, Călărași Divin, Stolnichnaya și Psenicinii Spirt etc. La solicitarea poliției, suspecții nu au putut prezenta niciun act sau certificat ce ar permite desfășurarea activității.

Pentru „practicarea ilegală activității de întreprinzător” și „evaziune fiscală în proporții deosebit de mari” persoanele vinovate riscă închisoare de la doi la cinci ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău