Afacere cu droguri de peste 2 milioane de lei, condusă de către un deținut al Penitenciarului nr.15 descoperită de oamenii legii

  • 13 Decembrie 2021 10:55
Afacere cu droguri de peste 2 milioane de lei, condusă de către un deținut al Penitenciarului nr.15 descoperită de oamenii legii

Ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului național de investigații, în conlucrare cu angajații IP Râșcani și procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Râșcani au documentat și destructurat o grupare infracțională specializată în contrabanda și comercializarea drogurilor de tip pastile Ecstasy și Subutex, condusă de un deținut al Penitenciarului nr.15 Cricova.

Astfel, în luna noiembrie – decembrie, ofițerii de investigație, prin investigator sub acoperire, au efectuat o achiziție de control, fiind procurate 500 de  pastile Ecstasy.

Totodată, au fost întreprinse acțiuni pentru identificarea  locurilor de păstrare a drogurilor, precum și a tuturor persoanelor implicate în afacerea ilegală. 

Astfel,  au fost reținute cinci  persoane, cu vârsta cuprinsă între 17 și 35 ani,  originare din raionul Cantemir. Minorul avea rolul de distribuire a drogurilor (vânzare), ceilalți fiind complici care acționau la indicația organizatorului (asigurau transportarea, depozitarea drogurilor, etc.) 

Organizatorul și liderul grupării infracționale s-a dovedit a fi un deținut al Penitenciarului nr.15 Cricova, care își ispășește pedeapsa pentru comiterea unor infracțiuni similare. 

În acest context, la data de 9 decembrie 2021, polițiștii în comun cu angajații    ANP, au efectuat percheziții în Penitenciarul nr.15, precum și pe alte adrese care erau utilizate pentru păstrarea drogurilor.

Urmare tuturor acțiunilor desfășurate, Poliția a ridicat peste 5000 de pastile Ecstasy și Subutex, valoarea cărora este estimată la peste 2 milioane de  lei, o pastilă fiind comercializată între 250 și 500 de lei.

În cadrul investigațiilor, polițiștii au  stabilit că drogurile erau expediate camuflat de către un alt membru al grupului  din țările Uniunii Europene, la moment stabilit temporar cu domiciliul în Germania.  

Menționăm că un membru a grupului, o  femeie a fost influențată de către deținut să acționeze în interesul acestuia, fiind responsabilă de colectarea banilor proveniți din vânzarea drogurilor, precum și plasarea drogurilor în ascunzișuri.

Cei patru suspecți au primit mandat de arest pe un termen de 30 zile. 

Dacă  le va fi demonstrată vinovăția, aceștia  riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

În continuare pe acest caz, urmează să fie solicitat suportul autorităților competente din Germania, pentru documentarea și reținerea tuturor persoanelor care organizau expedierea drogurilor spre Republica Moldova, se anunță în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău