Aeroporturi închise în India după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut frontiera

  • 27 Februarie 2019 10:51
Aeroporturi închise în India după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut frontiera

India a închis cel puțin patru aeroporturi în partea de nord a țării, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters, după ce avioane de luptă pakistaneze au trecut miercuri o frontieră disputată în partea indiană a Kashmirului, transmite Agerpres.

Escaladarea situației de către Islamabad vine după o lovitură aeriană indiană care a vizat o tabără a militanților în interiorul Pakistanului cu o zi în urmă.

India a închis aeroporturile de la Pathankot, Leh, Srinagar și Jammu, a declarat oficialul. Aeroporturile din Chandigarh și Amritsar au fost de asemenea închise, potrivit unei surse aeroportuare.

Aeroportul principal din Srinagar, capitala de vară a statului Jammu și Kashmir, a fost închis timp de trei ore, a anunțat poliția orașului.

La rândul său, Pakistanul a confirmat miercuri că a întreprins lovituri aeriene în Kashmirul indian și a doborât două avioane de luptă indiene în spațiul aerian pakistanez, pe fondul conflictului ce continuă să se amplifice între cele două puteri nucleare vecine.

Marți, India a efectuat o "lovitură preventivă" împotriva principalei tabere de antrenament de pe teritoriul pakistanez a grupării islamiste responsabile de un atentat sinucigaș soldat cu aproape 40 de paramilitari indieni în Kashmirul indian, amintește France Presse.

Potrivit autorităților indiene, Jaish-e-Mohammed (JeM), una dintre cele mai active grupări armate împotriva New Delhi în rebeliunea separatistă Kashmir, pregătea noi atacuri sinucigașe în India.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău