Aeroportul Internațional Chișinău se scutură de moștenirea sovietică. Explicațiile ministrului Andrei Spînu

  • 20 Decembrie 2023 13:01
Aeroportul  Internațional Chișinău se scutură de moștenirea sovietică. Explicațiile ministrului Andrei Spînu

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat într-o conferință de presă că schimbarea simbolului Aeroportului Chișinău nu necesită anumite costuri și că modificarea a fost posibilă după o procedură lungă de aproape un an, iar obiectivul acesteia e „să scăpăm de moștenirea sovietică”, informează Radio Chișinău.

Ministrul Andrei Spînu a menționat ieri, pe pagina sa de Facebook, că Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) a renunțat la abrevierea KIV, care va fi înlocuită cu RMO.

„E foarte clar că obiectivul nostru de bază a fost să scăpăm de moștenirea sovietică - Kișinev. Am căutat toate soluțiile posibile și mulțumesc internauților care au propus multe alte denumiri, care probabil ar fi fost mai potrivite, dar care, din păcate, erau ocupate, pentru că nu poți da o altă abreviatură pe care o deține alt aeroport de pe glob. RMO e de la Republica Moldova și cred că foarte repede ne vom obișnui cu nouă abreviatură care reprezintă denumirea țării noastre, ca fiind aeroportul de bază, în capitala țării și cred că este un pas foarte bun pentru identitatea noastră”, a declarat Anderi Spînu.

Decizia va intra în vigoare începând cu 18 ianuarie 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:0 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău