Aeroportul Internațional Chișinău ar putea intra în lista bunurilor care nu pot fi privatizate, amendament legislativ

  • 14 Mai 15:12
Aeroportul Internațional Chișinău ar putea intra în lista bunurilor care nu pot fi privatizate, amendament legislativ

Aeroportul Internațional Chișinău ar putea intra în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. Un proiect de modificare a legii în acest sens a fost înregistrat în Parlamentul de către deputatul PAS, Radu Marian. Președintele comisiei economie a subliniat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că acest amendament va garanta faptul că acest obiectiv strategic rămâne în proprietatea statului.

El a mai spus că această modificare va permite relansarea licitației pentru închirierea spațiilor la Aeroport.

 „De asemenea, această modificare va permite Agenției Proprietăți Publice să relanseze licitația pentru închirierea spațiilor la Aeroport și a aplica condiții mai avantajoase pentru a atrage companii cu renume. De exemplu, se va putea extinde și termenul de transmitere în locațiune, chirie a spațiilor de la 3 la 5 ani. Ceea ce va face licitația mai atractivă. Amintesc că gruparea criminală încă controlează anumite spații comerciale la Aeroport. Aceasta trebuie alungată și vom crea toate condițiile pentru ca acest lucru să se întâmple cât mai curând”, a spus Radu Marian.

Amintim că, în primăvara anului trecut, Aeroportul International Chișinău a revenit în proprietatea statului, asta după ce în 2013 acesta a fost concesionat pe un termen de 49 de ani companiei Avia Invest, afiliată fugarului Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:4,63 m/s
Sun
27
Mon
25
Tue
22
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău