Aeroportul Internațional Chișinău a trecut integral în gestiunea statului

  • 28 Martie 2023 09:58
Aeroportul Internațional Chișinău a trecut integral în gestiunea statului

Începând cu 28 martie, Aeroportul Internațional Chișinău a trecut oficial în gestiunea statului și este administrat de către întreprinderea de stat "Aeroportul Internațional Chișinău”.

"Aseara, 27 martie, în jurul orelor 22.00 au demarat procedurile de transmitere/preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău, ce se aflau în concesiunea firmei Avia Invest SRL. Acestea au fost finalizate la miezul nopții", a precizat pentru Mold-Street.com, Alexandru Musteață, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), scrie mold-street.com.

Potrivit oficialului Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în prezent în regim normal, fără întreruperi operaționale.

Anterior premierul Dorin Recean a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea completă a statului până în luna mai. 

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Șor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

În toamna 2019, Guvernul Sandu a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare, invocând încălcarea contractului.

La finele lunii noiembrie 2022, Curtea de Apel Chișinău a decis rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău