Aeroportul Iași se așteaptă ca anul acesta să aibă un trafic de 2,6 milioane de pasageri

  • 01 Martie 12:23
Aeroportul Iași se așteaptă ca anul acesta să aibă un trafic de 2,6 milioane de pasageri

Directorul general Romeo Vatră a menționat că această creștere mai lentă decât saltul de anul trecut este cauzată de revizia mai multor avioane din flota unei companii care acoperă 2/3 din zborurile de la aerogara ieșeană. Asta nu înseamnă curse suspendate, ci o amânare a lansării altor destinații. În schimb, în iunie ar putea să apară pe tabloul zborurilor încă o companie cu destinația București.

Romeo Vatră a enumerat mai multe planuri de investiții în viitorul imediat, de la realizarea unui parc fotovoltaic mai mare decât cel amenajat deja pe o suprafață de un hectar (1 MWh), la extinderea cu încă 6 locuri a parcării pentru avioane și la reconfigurarea terminalului de pasageri T2 în facilitate cargo. 

Cât privește T4, azi a fost lansată licitația pentru închirierea spațiilor destinate activităților comerciale. Prima etapă e pentru vendomate, a doua serie vizează ATM-urile, după care urmează ticketing-ul. Pe listă se mai află cafenele, magazine, farmacie, spațiu de joacă pentru copii și un food court alături de care va exista un fumoar.

Suprafața totală de închiriat este de 2000 mp, scrie Ziarul de Iași.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău