Aeroportul Gatwick suspendă mai multe zboruri din cauza dronelor

  • 20 Decembrie 2018 10:05
Aeroportul Gatwick suspendă mai multe zboruri din cauza dronelor

Aeroportul Gatwick a sfătuit călătorii să verifice situația zborurilor joi după ce au fost depistate mai multe drone zburând deasupra aeroportului, lucru care a dus la suspendarea mai multor zboruri, scrie News.ro, citat de digi24.ro.

Două drone au fost depistate deasupra unei piste miercuri seara la al doilea cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie. Drept urmare, staff-ul a decis să oprească toate zborurile până când autoritățile investighează. Gatwick și-a cerut scuze pentru suspendare dar a adăugat că siguranța pasagerilor este prioritară.

La ora locală 03:00 Gatwick a anunțat că aeroportul s-a redeschis, însă 45 de minute mai târziu aeroportul a fost închis din nou din cauza depistării unor noi drone.

„Din păcate o nouă depistare de drone în apropierea aeroportului a determinat ca pistele să fie închise din nou începând cu 03:45”, se arată într-un comunicat postat pe Twitter de Gatwick.

„Lucrăm pentru a oferi pasagerilor afectați cazări la hoteluri și să îi transportăm la Gatwick pe cei care au aterizat la alt aeroport”, este adăugat în comunicat.

Peste 20 de zboruri au fost redirecționate către aeroporturi din Marea Britanie și Europa, inclusiv Manchester, Liverpool, Paris, Birmingham și Amsterdam, conform flightradar24.

Pe rețelele sociale mai mulți pasageri s-au plâns că au fost nevoiți să stea peste două ore în avion cât timp au așteptat ca Gatwick să își redeschidă pistele.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău